Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till konfrontation

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till konfrontation.


Vad betyder konfrontation

Sett till sina synonymer betyder konfrontation ungefär avgörande eller konfrontering, men är även synonymt med exempelvis "kris" och "kritisk punkt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till konfrontation. Vår databas innehåller även sju böjningar av konfrontation, fem exempelmeningar på hur ordet konfrontation kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av konfrontation

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet konfrontation.


Exempelmeningar för konfrontation

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet konfrontation kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt ett vittne, vars systerson dog i branden, startade branden efter en konfrontation med polisen.  
 2. En militär konfrontation mellan peshmerga och de irakiska styrkorna skulle kunna få förödande konsekvenser.  
 3. Utrikesminister Mike Pompeo säger att han hoppas att Nordkorea kommer att välja fred framför konfrontation.  
 4. Kubas tidigare president, Raul Castro, anklagar USA får att återgå till en linje av konfrontation mot landet.  
 5. -Den här processen är svår, tuff och full av debatt och konfrontation, säger oppositionsledaren Julio Borges.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av konfrontation

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet konfrontation.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "konfrontation" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet konfrontation förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om konfrontation

Andra sätt att lära sig mer kring vad konfrontation betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av konfrontation är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om konfrontation

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för konfrontation i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konfrontation synonymt med både avgörande och konfrontering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.