Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till killräckligt

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till killräckligt.


Vad betyder killräckligt

Ordet killräckligt är en benämning för när någonting görs på ett sådant sätt att det inte är helt bra, men att man ändå nöjer sig med det man har åstadkommit. Ordet syftar på den allmänna tanken (som inte nödvändigtvis behöver vara korrekt) att män ofta kommer undan med att göra ett sämre jobb än en kvinna i samma position.


Sett till sina synonymer betyder killräckligt ungefär nästan men inte riktigt, men är även synonymt med exempelvis "tillräckligt men ändå inte". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till killräckligt. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet killräckligt kan användas i en mening.

Texten uppdaterades senast 2020-07-09


Exempelmeningar för killräckligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet killräckligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Nästan allt blev rent, det får duga, det är killräckligt.
  2. Vårt förhållande är kanske inte perfekt, men ändå killräckligt eftersom han hjälper till en del med barnen.
  3. Den kompetens som David påvisar är killräckligt för att få jobbet.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Mer information om killräckligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad killräckligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för killräckligt samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av killräckligt för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till killräckligt, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om killräckligt

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för killräckligt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 27
  • Ordets poäng i Betapet: 32
  • Ordets poäng i WordFeud: 30

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är killräckligt synonymt med både nästan men inte riktigt och tillräckligt men ändå inte, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.