Synonymerna.se logotyp

Synonymer till killgissa

Synonymer till killgissa

ungefär, ~nedlåtande
självsäker gissning

Vad betyder killgissa?

Att killgissa är det då man påstår att någonting är på ett visst sätt, som om att man vet vad man pratar om - trots att man egentligen inte har en aning utan bara gissar.

Ordet killgissa anses av många vara ett sexistiskt ord, då det i grunden handlar om generalisering av det manliga könet - på ett något nedlåtande sätt.

Texten uppdaterades senast 2018-11-16

Exempelmeningar för killgissa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet killgissa kan användas.

 1. I dagens podd är tanken att vi skall killgissa högt och lågt om både det ena och det andra!
 2. Att killgissa innebär att påstå något på ett sätt som gör att det verkar som att man faktiskt vet vad man snackar om.
 3. Det var i samband med detta som mäklarna bestämde sig för att killgissa att bostadspriserna skulle stiga ca. 5 % om året i storstäderna.
 4. Måns testar Fredrik och Henkes kunskaper när de ska killgissa sig till svaret på en uppsättning kluriga frågor.
 5. Jag gillar verkligen ordet killgissa, att få en vild gissning att låta som en etablerad sanning.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för killgissa

Sökvolymen för killgissa är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om killgissa

Vi har totalt en synonym till killgissa, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns fem exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda killgissa i en mening, men vi har tyvärr inte fått in någon engelsk översättning ännu.

Data om ordet killgissa

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet killgissa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är självsäker gissning synonymt med killgissa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)