Synonymerna.se logotyp

Synonymer till käk

Synonymer till käk

Engelsk översättning av kåk

  • (vardagligt) [the] slammer

Närmeord till käk

Ord som innehåller eller liknar käk: äppelkaka, både äta kakan och ha den kvar, biskopskaktus, det blev pannkaka av alltihop, ertappas med fingrarna i kakburken, fastvuxen moderkaka, finkaka, handskakning, kåk, käka, kaka

Mer information om käk

Vi har totalt 3 synonymer till käk, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för käk, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet käk

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet käk i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är käk synonymt med både krubb samt mat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)