Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till jämställdhet

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till jämställdhet.


Vad betyder jämställdhet

Sett till sina synonymer betyder jämställdhet ungefär likvärdighet eller jämbördighet, men är även synonymt med exempelvis "jämlikhet" och "likaberättigande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till jämställdhet. Vår databas innehåller även tre böjningar av jämställdhet, fem exempelmeningar på hur ordet jämställdhet kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av jämställdhet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet jämställdhet.


Exempelmeningar för jämställdhet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet jämställdhet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Trots de olika utgångspunkterna i feminismens grenar så har alla samma mål, jämställdhet på alla plan.  
 2. Jag ser att vi hade kunnat arbeta med klimat och miljö, jag ser att vi hade kunnat arbeta med jämställdhet.  
 3. Pratar vi jämställdhet är vi väldigt långt fram jämfört med många andra länder, säger Stenson till SVT Sport.  
 4. Vid brott mot sådana normer är det, i Sverige, vanligt att hänvisa till en gemensam värdering om jämställdhet.  
 5. De driver på en utveckling som förnekar kvinnor deras grundläggande rätt till jämställdhet, säger Kumi Naidoo.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av jämställdhet

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet jämställdhet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "jämställdhet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet jämställdhet förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till jämställdhet

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar jämställdhet.


Mer information om jämställdhet

Andra sätt att lära sig mer kring vad jämställdhet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av jämställdhet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om jämställdhet

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för jämställdhet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 29
 • Ordets poäng i Betapet: 31
 • Ordets poäng i WordFeud: 30

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är jämställdhet synonymt med både likvärdighet och jämbördighet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.