Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till invänta

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till invänta.


Vad betyder invänta

Sett till sina synonymer betyder invänta ungefär förbida eller bida, men är även synonymt med exempelvis "emotse" och "anstå". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till invänta. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet invänta kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för invänta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet invänta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt de skriftliga order han fått av Tordenskjold, skulle han stanna vid Grötö och invänta nattmörkret.  
 2. Hellre än att invänta läkarhjälp placerade Percy henne i ett badkar fullt med is för att hämma blodflödet.  
 3. Två biskopar fattade 1875 ett beslut att förbjuda präster att praktisera frimurare, utan att invänta kejsarens beslut.  
 4. Planen från Karls sida var nu att göra en längre expedition till lands, varför Vidar skickades att invänta dem i Stavanger.  
 5. Krigsminister Stanton beordrade McClellan att infinna sig i Trenton, New Jersey, för att invänta vidare order, men inga kom.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av invänta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet invänta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "invänta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet invänta förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till invänta

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar invänta.


Mer information om invänta

Andra sätt att lära sig mer kring vad invänta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av invänta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om invänta

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för invänta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är invänta synonymt med både förbida och bida, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.