Synonymerna.se logotyp

Synonymer till inbuktad

 

Synonymer till inbuktad

Antonymer (motsatsord) till inbuktad

Mer information om inbuktad

Vi har totalt tre synonymer till inbuktad, samt två antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för inbuktad inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad inbuktad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till inbuktad. Exempelvis kan man söka efter andra ord för inbuktad samt även hur man stavar till inbuktad. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av inbuktad eller en mer djupgående förklaring av inbuktad egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till inbuktad är att leta efter antonymer till inbuktad, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om inbuktad

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för inbuktad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Närmeord till inbuktad

Ord som innehåller eller liknar inbuktad: inbuktning


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är inbuktad synonymt med både inåtbuktad och konkav, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är utbuktad en antonym till inbuktad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)