Synonymerna.se logotyp

Synonymer till homo

 

Synonymer till homo

förstavelse (prefix)
en och samma, likartad
medicinsk terminologi
människa
nedsättande om homosexuell
fikus

Mer information om homo

Vi har totalt sju synonymer till homo, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för homo inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad homo betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till homo. Exempelvis kan man söka efter andra ord för homo samt även hur man stavar till homo. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av homo eller en mer djupgående förklaring av homo egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till homo är att leta efter antonymer till homo, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om homo

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för homo i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till homo

Ord som innehåller eller liknar homo: förakt mot homosexualitet, homo sapiens, homofil, homofili, homofobi, homogen, homogenisera, homograf, homograft


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är homo synonymt med både homosexuell och lesbisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)