Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hitta på

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till hitta på fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder hitta på

Sett till sina synonymer betyder hitta på ungefär fabulera eller fantisera, men är även synonymt med exempelvis "improvisera" och "fabricera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hitta på. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet hitta på kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för hitta på

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hitta på kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Istället sitter de på sina rum och smutskastar och försöker hitta på anklagelser mot Kina, säger han.  
  2. Det var några av de föremål som dykarorganisationen förväntade sig hitta på botten vid Varbergs fästning.  
  3. Det hamnar på Carl-Filip Rovas bord att fixa bostäder till studenterna som inte lyckas hitta på egen hand.  
  4. Vi försöker få både killar och tjejer att hitta på grejor på sommaren istället för att ”vara ute på gatan”.  
  5. Gayoom, den nuvarande presidenten, är i stället en byråkrat, som älskar att hitta på nya lagar och förordningar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hitta på

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen hitta på.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "hitta på" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen hitta på förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till hitta på

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar hitta på.


Mer information om hitta på

Andra sätt att lära sig mer kring vad hitta på betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hitta på är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hitta på

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hitta på synonymt med både fabulera och fantisera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.