Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till helhjärtat

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till helhjärtat.


Vad betyder helhjärtat

Sett till sin synonym betyder helhjärtat ungefär obetingat, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till helhjärtat. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet helhjärtat kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för helhjärtat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet helhjärtat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Morton Smith förblev ungkarl hela sitt liv och kunde därför ägna sig helhjärtat åt studier och forskning.  
 2. Donald Trump har backat upp Kavanaugh helhjärtat tidigare och lovordat honom som en mycket kompetent jurist.  
 3. Hon tillhör en mycket stor grupp inom det republikanska partiet som helhjärtat står bakom Donald Trumps politik.  
 4. Mussolini, som tidigare hade varit kritiker av kolonialismen, stödde helhjärtat Volpis politik med militär pacificering.  
 5. Englands utrikesminister Dominic Raab stöttar Tjeckien, som även utvisar 18 ryska diplomater, helhjärtat, skriver han på Twitter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "helhjärtat" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet helhjärtat förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till helhjärtat

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar helhjärtat.


Mer information om helhjärtat

Andra sätt att lära sig mer kring vad helhjärtat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av helhjärtat är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om helhjärtat

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för helhjärtat i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 24
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är obetingat synonymt med helhjärtat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.