Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hantel

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till hantel.


Vad betyder hantel

Sett till sina synonymer betyder hantel ungefär kulstång, men är även synonymt med exempelvis "skivstång". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hantel. Vår databas innehåller även sju böjningar av hantel, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hantel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hantel.


Engelsk översättning av hantel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet hantel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hantel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hantel förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hantel

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar hantel.


Mer information om hantel

Andra sätt att lära sig mer kring vad hantel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hantel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hantel

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för hantel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hantel synonymt med både kulstång och skivstång, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.