Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hålla tillbaka

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till hålla tillbaka.


Vad betyder hålla tillbaka

Sett till sina synonymer betyder hålla tillbaka ungefär återhålla eller avhålla sig, men är även synonymt med exempelvis "avstå" och "behålla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hålla tillbaka. Vår databas innehåller även tre motsatsord samt fem exempelmeningar på hur ordet hålla tillbaka kan användas i en mening.


Motsatsord till hålla tillbaka

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till hålla tillbaka.

kräkas, kasta upp, spy


Exempelmeningar för hålla tillbaka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hålla tillbaka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Israel är fast beslutet att hålla tillbaka Irans inflytande och detta är ett steg i det, säger Anders Persson.  
  2. Nu har frågan börjat ställas om det inte finns någon som försöker hålla tillbaka honom, säger Carina Bergfeldt.  
  3. Att se henne bli så rörd och att se hennes familj och allt, det är klart att man fick kämpa lite för att hålla tillbaka tårarna.  
  4. Man upplever från kinesiskt håll att USA agerar för att hålla tillbaka Kinas utveckling, såväl militärt ekonomiskt som politiskt.  
  5. Men inte ens han kunde hålla tillbaka i glädjeyran när avancemanget blev ett faktum inför de drygt 60 000 supportrarna på Wembley.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om hålla tillbaka

Andra sätt att lära sig mer kring vad hålla tillbaka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hålla tillbaka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hålla tillbaka

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hålla tillbaka synonymt med både återhålla och avhålla sig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är kräkas en antonym till hålla tillbaka.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.