Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till gudstjänstordning

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till gudstjänstordning.


Vad betyder gudstjänstordning

Sett till sin synonym betyder gudstjänstordning ungefär liturgi, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gudstjänstordning. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet gudstjänstordning kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för gudstjänstordning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gudstjänstordning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Cranmer hade föresatt sig att skriva en ny gudstjänstordning på engelska, och denna kom att bli obligatorisk i och med den första Uniformitetsakten år 1549.  
  2. Karl IX:s reformerta tendens var också märkbar i det att Kungliga Hovförsamlingen påbjöds att följa en annan gudstjänstordning än Then swenska messan från 1531.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gudstjänstordning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gudstjänstordning förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om gudstjänstordning

Andra sätt att lära sig mer kring vad gudstjänstordning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gudstjänstordning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gudstjänstordning

  • Antal bokstäver: 17
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 13

Grundpoäng för gudstjänstordning i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 32
  • Ordets poäng i Betapet: 35
  • Ordets poäng i WordFeud: 32

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är liturgi synonymt med gudstjänstordning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.