Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till göra ont

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till göra ont.


Vad betyder göra ont

Sett till sin synonym betyder göra ont ungefär svida i skinnet, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till göra ont. Vår databas innehåller även information kring ordets popularitet på internet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "göra ont" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen göra ont förekommer det i genomsnitt ca. 20 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till göra ont

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar göra ont. Här kommer de tio första.


Mer information om göra ont

Andra sätt att lära sig mer kring vad göra ont betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för göra ont samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av göra ont för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till göra ont, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om göra ont

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är svida i skinnet synonymt med göra ont, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.