Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till god man

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till god man.


Vad betyder god man

Sett till sina synonymer betyder god man ungefär förmyndare eller förtroendeman, men är även synonymt med exempelvis "förvaltare". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till god man. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet god man kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för god man

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet god man kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Samtycke till ingreppet ska lämnas, beträffande den som är underårig, av vårdnadshavare eller god man.  
  2. Är emellertid förmyndaren delägare i samma dödsbo ska överförmyndaren förordna god man enligt 11 kap 2 § föräldrabalken.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "god man" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen god man förekommer det i genomsnitt ca. 8100 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till god man

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar god man.


Mer information om god man

Andra sätt att lära sig mer kring vad god man betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av god man är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om god man

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är god man synonymt med både förmyndare och förtroendeman, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.