Synonymerna.se logotyp

Synonymer till gingivit

 

Synonymer till gingivit

medicinsk terminologi
tandköttsinflammation

Vad betyder gingivit?

Gingivit är en medicinsk term för retning (inflammation) i tandköttet.

Texten uppdaterades senast 2018-08-10

Engelsk översättning av gingivit

  • gingivitis

Sökvolym på internet för gingivit

Sökvolymen för gingivit är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om gingivit

Vi har totalt en synonym till gingivit, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för gingivit, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad gingivit betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till gingivit. Exempelvis kan man söka efter andra ord för gingivit samt även hur man stavar till gingivit. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av gingivit eller en mer djupgående förklaring av gingivit egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till gingivit är att leta efter antonymer till gingivit, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om gingivit

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för gingivit i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till gingivit

Ord som innehåller eller liknar gingivit: gingiva


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tandköttsinflammation synonymt med gingivit, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)