Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till gethår

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till gethår.


Vad betyder gethår

Sett till sina synonymer betyder gethår ungefär getens grovfibriga täckhår, men är även synonymt med exempelvis "getragg". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gethår. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet gethår kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för gethår

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gethår kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Varsamt placerat finns i den vita borsten finns en mouche av svart gethår, som ger den karaktär.
  2. Gethår är väldigt bra att använda i dammvippor då gethåret är statiskt och väldigt effektivt suger åt sig dammet.
  3. Annars går det bra att använda långt gethår, det är ett mycket bra material till bland annat gädd- och laxflugor.
  4. Under lördagen kunde man lyssna till medeltida musik och prova på att sätta borstar av gethår på gammaldags vis.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av gethår

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet gethår.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gethår" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gethår förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om gethår

Andra sätt att lära sig mer kring vad gethår betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för gethår samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av gethår för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till gethår, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om gethår

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för gethår i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gethår synonymt med både getens grovfibriga täckhår och getragg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.