Synonymerna.se logotyp

Synonymer till gethår

 

Synonymer till gethår

Engelsk översättning av gethår

 • goat-hair

Exempelmeningar för gethår

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gethår kan användas.

 1. Varsamt placerat finns i den vita borsten finns en mouche av svart gethår, som ger den karaktär.
 2. Gethår är väldigt bra att använda i dammvippor då gethåret är statiskt och väldigt effektivt suger åt sig dammet.
 3. Annars går det bra att använda långt gethår, det är ett mycket bra material till bland annat gädd- och laxflugor.
 4. Under lördagen kunde man lyssna till medeltida musik och prova på att sätta borstar av gethår på gammaldags vis.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för gethår

Sökvolymen för gethår är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om gethår

Vi har totalt två synonymer till gethår, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för gethår, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda gethår i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad gethår betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till gethår. Exempelvis kan man söka efter andra ord för gethår samt även hur man stavar till gethår. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av gethår eller en mer djupgående förklaring av gethår egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till gethår är att leta efter antonymer till gethår, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om gethår

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för gethår i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gethår synonymt med både getens grovfibriga täckhår och getragg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)