Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till galär

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till galär fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder galär

Sett till sina synonymer betyder galär ungefär segelskepp, men är även synonymt med exempelvis "roddskepp". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till galär. Vår databas innehåller även sju böjningar av galär, fyra exempelmeningar på hur ordet galär kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av galär

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet galär.


Exempelmeningar för galär

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet galär kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ett par mindre fartyg eskorterade transporter mellan Göteborg och Marstrand på Nordre älv, och kvar i Göteborg fanns bara en galär.  
  2. När översten senare i skenet av en brinnande fregatt såg en galär bogseras ut, började han "ana oråd" och lät fästningens kanoner börja ge eld.  
  3. Då Tordenskjold i den efterföljande styrkan upptäckte svenskarna, lät han galärerna vila på årorna, och sände bud till Marstrand efter ytterligare en galär.  
  4. Efter att ha beskjutit utanverken landsattes mellan 200 och 300 danska soldater på Marstrandsön i närheten av Antonetta, med hjälp av en galär och åtta slupar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av galär

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet galär.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "galär" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet galär förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till galär

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar galär.


Mer information om galär

Andra sätt att lära sig mer kring vad galär betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av galär är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om galär

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för galär i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är galär synonymt med både segelskepp och roddskepp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.