Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förtryck

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till förtryck.


Vad betyder förtryck

Sett till sina synonymer betyder förtryck ungefär hunsning eller kuvning, men är även synonymt med exempelvis "mobbning" och "nedtryckning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förtryck. Vår databas innehåller även tre böjningar av förtryck, fem exempelmeningar på hur ordet förtryck kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av förtryck

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet förtryck.


Exempelmeningar för förtryck

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förtryck kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De engelsktalande separatisterna anklagar makten i fransktalande Kamerun för förtryck och marginalisering.  
 2. Det är inte rättvisa, det är förtryck, sa talmannen i Kataloniens parlament Roger Torrent om gripandena då.  
 3. Ett av de teman som han har utforskat är individens strävan efter frihet i en verklighet fylld av förtryck.  
 4. Huset är tänkt som en fristad för dem som flyr från förtryck på grund av sin sexualitet eller könsidentitet.  
 5. Lloyd har sagt att han är glad över att folk använder masken i syfte att protestera mot tyranni och förtryck.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förtryck

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förtryck.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förtryck" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förtryck förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förtryck

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar förtryck.


Mer information om förtryck

Andra sätt att lära sig mer kring vad förtryck betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förtryck är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förtryck

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för förtryck i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 30
 • Ordets poäng i Betapet: 29
 • Ordets poäng i WordFeud: 28

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förtryck synonymt med både hunsning och kuvning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.