Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förtal

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till förtal.


Vad betyder förtal

Sett till sina synonymer betyder förtal ungefär skitsnack eller ärekränkning, men är även synonymt med exempelvis "bakdanteri" och "förolämpning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förtal. Vår databas innehåller även tre böjningar av förtal, fem exempelmeningar på hur ordet förtal kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av förtal

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet förtal.


Exempelmeningar för förtal

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förtal kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch erkänner förtal och har nu skrivit på ett strafföreläggande.  
 2. Harder bland annat att boken innehåller flera felaktigheter och att man överväger en anmälan om förtal.  
 3. När Aleksandr Solzjenitsyn fick Nobelpriset svarade det sovjetiska systemet med förföljelse och förtal.  
 4. KD-ledaren Ebba Busch erkänner grovt förtal i den uppmärksammade husaffären och undviker således rättegång.  
 5. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch erkänner grovt förtal i samband med den uppmärksammade husaffären.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förtal

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet förtal.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förtal" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förtal förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förtal

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar förtal.


Mer information om förtal

Andra sätt att lära sig mer kring vad förtal betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förtal är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förtal

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för förtal i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förtal synonymt med både skitsnack och ärekränkning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.