Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till forsa

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till forsa.


Vad betyder forsa

Sett till sina synonymer betyder forsa ungefär strömma eller framvälla, men är även synonymt med exempelvis "välla fram" och "välla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till forsa. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet forsa kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för forsa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet forsa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Arbetslaget från vattenkraftverket befann sig drygt 300 meter in i tunneln när vattnet började forsa in under söndagen.  
  2. Snart kom ytterligare en kastvind som åter tvingade ner skeppet på babords sida och den här gången krängde hon så kraftigt att vatten började forsa in i de öppna kanonportarna.  
  3. När ån Lagan svämmade över i februari förra året, var elverket i Ljungby i farozonen, då vattennivån utanför var så hög att fönstren riskerade att rämna och vatten forsa in i byggnaden.  
  4. Konserten, som från början skulle markera slutet på pandemin, körde igång som planerat men tvingades avbrytas halvvägs när regnet började forsa ner över Central Park under natten till söndagen svensk tid.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av forsa

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet forsa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "forsa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet forsa förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till forsa

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar forsa. Här kommer de tio första.


Mer information om forsa

Andra sätt att lära sig mer kring vad forsa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av forsa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om forsa

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för forsa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är forsa synonymt med både strömma och framvälla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.