Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till forntid

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till forntid.


Vad betyder forntid

Sett till sin synonym betyder forntid ungefär förhistorisk tid, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till forntid. Vår databas innehåller även sju böjningar av forntid, fyra exempelmeningar på hur ordet forntid kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av forntid

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet forntid.


Exempelmeningar för forntid

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet forntid kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Av den vill han bli förstådd; varje från en avlägsen forntid hämtat ämne kräver därför i någon mån en "modernisering".  
  2. Munksnäs-Haga-planen börjar med en introduktion om arkitekturens utveckling från forntid till nutid (det vill säga 1900-talets början).  
  3. I närheten vid Unter den Linden ligger även det mycket omfattande Deutsches Historisches Museum, som behandlar Tysklands historia från forntid till modern tid.  
  4. Han speglar i symboliken föreställningen att hans förfäder utgjort en halvgudaliknande klass ”baggar” eller ”härsar” som tjänat som medlare mellan Gud och folket i en uråldrig forntid.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av forntid

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet forntid.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "forntid" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet forntid förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till forntid

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar forntid.


Mer information om forntid

Andra sätt att lära sig mer kring vad forntid betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av forntid är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om forntid

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för forntid i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förhistorisk tid synonymt med forntid, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.