Synonymerna.se logotyp

Synonymer till förhoppningsfull

 

Synonymer till förhoppningsfull

Mer information om förhoppningsfull

Vi har totalt två synonymer till förhoppningsfull, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för förhoppningsfull inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad förhoppningsfull betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till förhoppningsfull. Exempelvis kan man söka efter andra ord för förhoppningsfull samt även hur man stavar till förhoppningsfull. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av förhoppningsfull eller en mer djupgående förklaring av förhoppningsfull egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till förhoppningsfull är att leta efter antonymer till förhoppningsfull, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om förhoppningsfull

  • Antal bokstäver: 16
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 12

Grundpoäng för förhoppningsfull i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 35
  • Ordets poäng i Betapet: 39
  • Ordets poäng i WordFeud: 38

Närmeord till förhoppningsfull

Ord som innehåller eller liknar förhoppningsfull: förhoppningsfulla


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förhoppningsfull synonymt med både hoppfull och förväntansfull, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)