Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till föremål

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till föremål.


Vad betyder föremål

Sett till sina synonymer betyder föremål ungefär pinal eller ting, men är även synonymt med exempelvis "saker" och "tingest". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till föremål. Vår databas innehåller även fem böjningar av föremål, fem exempelmeningar på hur ordet föremål kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av föremål

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet föremål.


Exempelmeningar för föremål

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet föremål kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Montpelliersupportrar kastade in föremål, varav ett träffade bortalagets Valentin Rongier i ansiktet.  
 2. Huruvida någon sexuell interaktion någonsin ägde rum är osäkert och har varit föremål för diskussion.  
 3. En man i 30-årsåldern har attackerats med en kniv eller annat vasst föremål utomhus i centrala Borås.  
 4. Spiralmönstren på en del av dessa stenklot överensstämmer med föremål funna i Boyne Valley på Irland.  
 5. Samma sak gäller om fyndet betstår av två elller flera föremål som antas blivit nedlagda tillsammans.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av föremål

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet föremål.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "föremål" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet föremål förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till föremål

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar föremål.


Mer information om föremål

Andra sätt att lära sig mer kring vad föremål betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av föremål är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om föremål

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för föremål i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är föremål synonymt med både pinal och ting, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.