Synonymerna.se logotyp

Synonymer till för

Synonymer till för

Antonymer (motsatsord) till för

  • akter (sjöfart)

Engelsk översättning av för

  • fore (sjöfart), for (i vissa fraser)

Närmeord till för

Ord som innehåller eller liknar för: alltför påkostad, anläggning för ubåtsjakt, bära skulden för något, bära syn för sägen, bedriva studier för doktorsexamen, beställning för viss tid, bilist som kör för sakta, bön till förmån för annan, brinna för något, därför att, den går inte av för hackor, dra en lans för någon, elda för kråkorna, en gång för alla, en lögn för att undvika onödigt krångel, få betalt för gammal ost, få för gammal ost, fått allt serverat för sig

Mer information om för

Vi har totalt 7 synonymer till för, samt 1 antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för för, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet för

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet för i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är för synonymt med både förut samt framtill på båt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är akter (sjöfart) en antonym till för.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)