Synonymerna.se logotyp

Synonymer till för

Synonymer till för

Antonymer (motsatsord) till för

  • akter (sjöfart)

Engelsk översättning av för

  • fore (sjöfart), for (i vissa fraser)

Närmeord till för

Ord som innehåller eller liknar för: alltför påkostad, alltför snäll, alltför stor, anläggning för ubåtsjakt, bara för detta ändamål, bära skulden för något, bära syn för sägen, bassäng för saltutvinning, bedriva studier för doktorsexamen, behållare för nyfödda, beställning för viss tid, bevis för oskyldighet, bilist som kör för sakta, bit för eldning, bla för andekontakt, blunda för verkligheten, bön till förmån för annan, brinna för något, cylinder för pressning, därför att, den går inte av för hackor

Mer information om för

Vi har totalt sju synonymer till för, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för för, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet för

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet för i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är för synonymt med både förut och framtill på båt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är akter (sjöfart) en antonym till för.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)