Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till foliehatt

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till foliehatt.


Vad betyder foliehatt

Foliehatten är en symbol för en inbillad och irrationell fara. Ordet foliehatt brukar användas som en nedsättande benämning på en person som anammar, sprider och tror på till exempel pseudovetenskap och konspirationsteorier. Ordet kommer från att en hatt gjord av aluminiumfolie tros skydda en person från att bland annat myndigheter (eller aliens) skall kunna läsa av personens tankar eller påverka personen genom strålning, vilket även är ett utmärkt exempel på en inbillad och irrationell fara, med en släng av konspirationsteorier.

Ordet foliehatt var en del av nyordslistan 2011 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder foliehatt ungefär konspirationsteoretiker, men är även synonymt med exempelvis "pseudovetare". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till foliehatt. Vår databas innehåller även sju böjningar av foliehatt, fem exempelmeningar på hur ordet foliehatt kan användas i en mening, en engelsk översättning, information kring ordets popularitet på internet samt även en bild på foliehatt.

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Böjningar av foliehatt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet foliehatt.


Exempelmeningar för foliehatt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet foliehatt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bara för att inte jag litar på gammelmedia betyder inte det att jag är en foliehatt!
 2. Jag trodde att det var klart där, men sedan kom det in en sådan där jäkla foliehatt som tror på chemtrails.
 3. Denna foliehatt passar de flesta huvuden och skyddar mot alla försök att läsa dina tankar.
 4. Man kan inte avfärda alla konspirationsteoretiker som knäppisar i foliehatt.
 5. Här kommer bland annat Melodifestivalens programledare ut som foliehatt, grattis!

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av foliehatt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet foliehatt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "foliehatt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet foliehatt förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Bild på foliehatt

foliehatt

foliehatt


Mer information om foliehatt

Andra sätt att lära sig mer kring vad foliehatt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av foliehatt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om foliehatt

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för foliehatt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är foliehatt synonymt med både konspirationsteoretiker och pseudovetare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.