Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till flesta

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till flesta.


Vad betyder flesta

Sett till sina synonymer betyder flesta ungefär majoriteten eller de flesta, men är även synonymt med exempelvis "det mesta" och "flertalet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till flesta. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet flesta kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för flesta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet flesta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De flesta tatueringarna står för någon som på något sätt skadat henne, och är en påminnelse om hämnd.  
 2. Självmordsbombaren Salman Abedi köpte troligtvis de flesta komponenterna till sprängladdningen själv.  
 3. På de flesta ställen på jorden är tiden mer eller mindre synkroniserad med solens position på himlen.  
 4. Under eftermiddagen och kvällen rasar ett flertal bränder i Norrbotten, de flesta i Jokkmokks kommun.  
 5. De flesta större byggnadsverk i Stockholm har huvudsakligen utformats genom influenser från utlandet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "flesta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet flesta förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till flesta

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar flesta.


Mer information om flesta

Andra sätt att lära sig mer kring vad flesta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av flesta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om flesta

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för flesta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är flesta synonymt med både majoriteten och de flesta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.