Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till finns

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till finns.


Vad betyder finns

Sett till sina synonymer betyder finns ungefär är eller existerar, men är även synonymt med exempelvis "förekommer" och "föreligger". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till finns. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet finns kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för finns

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet finns kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det finns en person som fortfarande lever och som kanske vet vad som verkligen hände den där kvällen.  
 2. Numerus och person i verb står starkast i dalmål, men finns även i andra mål som nordlig sydsvenska:.  
 3. I den nya kyrkan finns bland annat ett krucifix som tros ha tillhört kyrkan sedan den första byggdes.  
 4. Det pågår en konflikt i och omkring Ukraina där flera människor dör trots att det finns en vapenvila.  
 5. ”Om du vet någonting, säg det”, står det på skyltarna och längst ner finns ett gratisnummer till FBI.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "finns" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet finns förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till finns

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar finns. Här kommer de tio första.


Mer information om finns

Andra sätt att lära sig mer kring vad finns betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av finns är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om finns

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för finns i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är finns synonymt med både är och existerar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.