Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fertil

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till fertil.


Vad betyder fertil

Sett till sina synonymer betyder fertil ungefär fruktbar eller fruktsam, men är även synonymt med exempelvis "bördig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fertil. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av fertil, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fertil

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fertil.


Motsatsord till fertil

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till fertil.

infertil, steril


Engelsk översättning av fertil

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet fertil.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fertil" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fertil förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fertil

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar fertil.


Mer information om fertil

Andra sätt att lära sig mer kring vad fertil betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för fertil samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av fertil för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till fertil, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om fertil

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för fertil i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fertil synonymt med både fruktbar och fruktsam, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är infertil en antonym till fertil.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.