Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fastighet

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till fastighet.


Vad betyder fastighet

Sett till sina synonymer betyder fastighet ungefär byggnad eller kåk, men är även synonymt med exempelvis "äga" och "egendom". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fastighet. Vår databas innehåller även sju böjningar av fastighet, fem exempelmeningar på hur ordet fastighet kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fastighet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fastighet.


Exempelmeningar för fastighet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fastighet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt uppgifter ska flera personer ha tagit sig in i en fastighet och utsatt två personer för brott.  
 2. På medeltiden var det husägaren som hade skyldighet att ordna renhållningen i och omkring sin fastighet.  
 3. Idrotts- och Kulturcentrum Scandinavium i Göteborg AB bedrev inledningsvis verksamheten i egen fastighet.  
 4. Enligt FBI vägrade Maxwell att öppna när de kom till hennes fastighet i början av juli där hon befann sig.  
 5. Ingen kan bo i den fastighet på Bjurhovda där en vindsbrand i ett flerfamiljshus inträffade under måndagen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fastighet

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fastighet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fastighet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fastighet förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fastighet

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar fastighet.


Mer information om fastighet

Andra sätt att lära sig mer kring vad fastighet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fastighet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fastighet

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för fastighet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fastighet synonymt med både byggnad och kåk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.