Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till faktaresistent

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till faktaresistent.


Vad betyder faktaresistent

Att vara faktaresistent innebär att man inte låter konkret fakta påverka sin uppfattning, trots att faktan motbevisar uppfattningen. Som ett exempel kan personer som sätter sin tilltro till konspirationsteorier, och vägrar lyssna på motstridande och bevisande fakta, kallas faktaresistenta.


Sett till sin synonym betyder faktaresistent ungefär ignorant, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till faktaresistent. Vår databas innehåller även sex exempelmeningar på hur ordet faktaresistent kan användas i en mening, en engelsk översättning, information kring ordets popularitet på internet samt även en bild på faktaresistent.

Texten uppdaterades senast 2016-12-04


Exempelmeningar för faktaresistent

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet faktaresistent kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Det finns dock en risk med det hela, det är att begreppet faktaresistent bara blir en etikett som man klistrar fast på sina politiska motståndare.
 2. En del hjärnforskning visar att vi kan må bra av att till viss del vara något faktaresistenta.
 3. Hans jobbpolitik framstår mest som faktaresistent.
 4. Faktaresistent professor vill mobilisera svenskar och mota Trump i grind.
 5. Faktaresistenta är vi allihopa, skrev Ivar Arpi förra helgen i en mycket intressant ledarkrönika i Svenska Dagbladet.
 6. I en faktaresistent värld måste vetenskapssamhället våga kliva fram och ta en ledande roll.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av faktaresistent

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet faktaresistent.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "faktaresistent" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet faktaresistent förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Bild på faktaresistent

faktaresistent

OBS! Illustrativ bild, personen på bilden är ej faktaresistent.


Närmeord till faktaresistent

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar faktaresistent.


Mer information om faktaresistent

Andra sätt att lära sig mer kring vad faktaresistent betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för faktaresistent samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av faktaresistent för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till faktaresistent, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om faktaresistent

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för faktaresistent i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ignorant synonymt med faktaresistent, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.