Synonymerna.se logotyp

Synonymer till explosiv

 

Synonymer till explosiv

Engelsk översättning av explosiv

  • explosive

Mer information om explosiv

Vi har totalt sex synonymer till explosiv, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för explosiv, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad explosiv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till explosiv. Exempelvis kan man söka efter andra ord för explosiv samt även hur man stavar till explosiv. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av explosiv eller en mer djupgående förklaring av explosiv egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till explosiv är att leta efter antonymer till explosiv, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om explosiv

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för explosiv i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Närmeord till explosiv

Ord som innehåller eller liknar explosiv: explosion


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är explosiv synonymt med både eldfängd och eruptiv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)