Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ersättlig

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till ersättlig.


Vad betyder ersättlig

Sett till sina synonymer betyder ersättlig ungefär som kan återvinnas, men är även synonymt med exempelvis "som kan ersättas". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ersättlig. Vår databas innehåller även en motsatsord.


Motsatsord till ersättlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ersättlig.

oersättlig


Närmeord till ersättlig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ersättlig.


Mer information om ersättlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad ersättlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ersättlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ersättlig

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ersättlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ersättlig synonymt med både som kan återvinnas och som kan ersättas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är oersättlig en antonym till ersättlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.