Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till erbjudande

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till erbjudande.


Vad betyder erbjudande

Sett till sina synonymer betyder erbjudande ungefär förslag eller anbud, men är även synonymt med exempelvis "offert" och "utlova". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till erbjudande. Vår databas innehåller även sju böjningar av erbjudande, fem exempelmeningar på hur ordet erbjudande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av erbjudande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet erbjudande.


Exempelmeningar för erbjudande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet erbjudande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. År 2000 fick Metallica erbjudande att spela in ett soundtrack-spår till filmen Mission: Impossible 2.  
 2. Vi fick ett erbjudande och nästa dag ringde Real Madrid och sa att erbjudandet inte längre var giltigt.  
 3. Ericson hade också erbjudande att inleda en karriär i Tyskland och skrev kontrakt med filmbolaget Bavaria.  
 4. Jag fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, sa Maanum till SVT Sport för dryga månaden sedan.  
 5. Hon stannade i två år och fick sedan ett erbjudande om en tjänst vid den nyöppnade högre samskolan i Göteborg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av erbjudande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet erbjudande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "erbjudande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet erbjudande förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till erbjudande

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar erbjudande.


Mer information om erbjudande

Andra sätt att lära sig mer kring vad erbjudande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av erbjudande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om erbjudande

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för erbjudande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är erbjudande synonymt med både förslag och anbud, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.