Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till embargo

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till embargo.

handelsblockad, handelsförbud


Vad betyder embargo

Sett till sina synonymer betyder embargo ungefär handelsblockad, men är även synonymt med exempelvis "handelsförbud". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till embargo. Vår databas innehåller även sju böjningar av embargo samt en engelsk översättning.


Böjningar av embargo

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet embargo.


Engelsk översättning av embargo

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet embargo.


Närmeord till embargo

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar embargo.


Mer information om embargo

Andra sätt att lära sig mer kring vad embargo betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för embargo samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av embargo för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till embargo, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om embargo

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för embargo i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är embargo synonymt med både handelsblockad och handelsförbud, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.