Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ej adekvat

 

Synonymer till ej adekvat

Mer information om ej adekvat

Vi har totalt fem synonymer till ej adekvat, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för ej adekvat inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet ej adekvat

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av ej adekvat

ej adekvat synonym
andra ord för ej adekvat
ej adekvat betyder
exempel ej adekvat
ej adekvat förklaring
definition ej adekvat
ej adekvat i en mening
stavning ej adekvat
ej adekvat annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ej adekvat synonymt med både ej korrekt och ej lämpligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)