Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till egensinnig

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till egensinnig.


Vad betyder egensinnig

Sett till sina synonymer betyder egensinnig ungefär obstinat eller halsstarrig, men är även synonymt med exempelvis "enveten" och "envis". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till egensinnig. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av egensinnig, fyra exempelmeningar på hur ordet egensinnig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av egensinnig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet egensinnig.


Motsatsord till egensinnig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till egensinnig.

läraktig, foglig


Exempelmeningar för egensinnig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet egensinnig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Han ägnade sig också i perioder åt självständig, egensinnig forskning inom naturvetenskap och ockultism.  
  2. Křížkovský tyckte att han var en problematisk och egensinnig elev men rekommenderade honom då han sökte till orgelskolan i Prag.  
  3. Yamadas-filmen, en rapsodisk och egensinnig humorfilm om en "löjlig familj", var ett klart avsteg från Studio Ghiblis äventyrsstil.  
  4. Apple Daily är en tabloid, med egensinnig och hårddragen oppositionell stil, som är starkt kritisk mot Peking och styret i Hongkong.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av egensinnig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet egensinnig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "egensinnig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet egensinnig förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till egensinnig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar egensinnig.


Mer information om egensinnig

Andra sätt att lära sig mer kring vad egensinnig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av egensinnig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om egensinnig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för egensinnig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är egensinnig synonymt med både obstinat och halsstarrig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är läraktig en antonym till egensinnig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.