Synonymerna.se logotyp

Synonymer till egenmäktig

 

Synonymer till egenmäktig

Engelsk översättning av egenmäktig

  • high-handed, arbitrary

Närmeord till egenmäktig

Ord som innehåller eller liknar egenmäktig: egenmakt

Sökvolym på internet för egenmäktig

Sökvolymen för egenmäktig är ca. 320 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 320 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är egenmäktig

Mer information om egenmäktig

Vi har totalt två synonymer till egenmäktig, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för egenmäktig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet egenmäktig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är egenmäktig synonymt med både auktoritär och självrådig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)