Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dröjsmål

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till dröjsmål.


Vad betyder dröjsmål

Sett till sina synonymer betyder dröjsmål ungefär försening eller fördröjning, men är även synonymt med exempelvis "uppskov" och "väntan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dröjsmål. Vår databas innehåller även fem böjningar av dröjsmål, fem exempelmeningar på hur ordet dröjsmål kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av dröjsmål

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dröjsmål.


Exempelmeningar för dröjsmål

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dröjsmål kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi har problem med långa väntetider och dröjsmål som jag vet att Polismyndigheten gör mycket för att förändra.  
 2. Därför kommer regeringen nu utan dröjsmål att fatta en rad beslut, säger Indiens premiärminister Narendra Modi.  
 3. ”Vi ansvarar för att garantera säkerheten i (Hormuz)sundet, och har utan dröjsmål undsatt besättningarna på de attackerade tankrarna.”.  
 4. Ni måste förstå att varje dags, varje timmes, varje minuts dröjsmål kan kosta min son, och andra ungdomar som befinner sig bakom galler, livet.  
 5. Vi uppmanar alla som finansiellt stödjer PA och UNWRA att klargöra att detta material är oacceptabelt och måste ändras utan dröjsmål, säger Greenblatt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av dröjsmål

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet dröjsmål.


Närmeord till dröjsmål

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar dröjsmål.


Mer information om dröjsmål

Andra sätt att lära sig mer kring vad dröjsmål betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dröjsmål är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dröjsmål

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för dröjsmål i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dröjsmål synonymt med både försening och fördröjning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.