Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dra ur proppen

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till dra ur proppen.


Vad betyder dra ur proppen

Sett till sina synonymer betyder dra ur proppen ungefär dra ur sladden, men är även synonymt med exempelvis "dra ur telefonjacket". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dra ur proppen. Vår databas innehåller även en motsatsord.


Motsatsord till dra ur proppen

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till dra ur proppen.

koppla in


Mer information om dra ur proppen

Andra sätt att lära sig mer kring vad dra ur proppen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dra ur proppen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dra ur proppen

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dra ur proppen synonymt med både dra ur sladden och dra ur telefonjacket, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är koppla in en antonym till dra ur proppen.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.