Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dra åt helvete-kapital

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till dra åt helvete-kapital.


Vad betyder dra åt helvete-kapital

Begreppet dra åt helvete-kapital syftar till den summa sparade pengar som skulle krävas för att plötsligt bryta upp från en relation (ofta med arbetsgivare) utan att behöva oroa sig för eventuella ekonomiska konsekvenser.

Ordet dra åt helvete-kapital var en del av nyordslistan 2019 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder dra åt helvete-kapital ungefär fuck off-kapital, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dra åt helvete-kapital. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet dra åt helvete-kapital kan användas i en mening samt en engelsk översättning.

Texten uppdaterades senast 2019-12-31


Exempelmeningar för dra åt helvete-kapital

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dra åt helvete-kapital kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Jag har äntligen lyckats spara ihop ett riktigt dra åt helvete-kapital, ifall det skulle skita sig med jobbet.
  2. Men alltså grejen med dra åt helvete-kapital är att man inte ens skall behöva fundera på att leva lite snålare när man väl dragit.
  3. Vissa säger att en miljon räcker som dra åt helvete-kapital, men jag skulle nog snarare säga att man behöver minst 5-10 mille.
  4. För mig handlar dra åt helvete-kapital snarare om det som skulle behövas för att aldrig mer behöva jobba en dag under resten av mitt liv.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av dra åt helvete-kapital

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen dra åt helvete-kapital.


Mer information om dra åt helvete-kapital

Andra sätt att lära sig mer kring vad dra åt helvete-kapital betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för dra åt helvete-kapital samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av dra åt helvete-kapital för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till dra åt helvete-kapital, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om dra åt helvete-kapital

  • Antal bokstäver: 20
  • Antal vokaler: 9
  • Antal konsonanter: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fuck off-kapital synonymt med dra åt helvete-kapital, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.