Synonymerna.se logotyp

Synonymer till diskretisering

 

Synonymer till diskretisering

Vad betyder diskretisering?

Diskretisering innebär att dela upp en kontinuerlig följd i en ändlig uppsättning punkter. Ett exempel på diskretisering är att dela upp det öppna och kontinuerliga intervallet [0, 10] enligt de naturliga heltalen, det diskretiserade intervallet kan då skrivas som talföljden {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10}.

Ett exempel på användning av diskretisering är numerisk lösning av integraler, där man t.ex. kan beräkna en integral över ett visst område genom att summera över ett diskret intervall, snarare än att integrera över ett kontinuerligt intervall. Ju finare diskretisering (ju kortare mellan de diskreta punkterna), desto bättre approximering erhålles.

Texten uppdaterades senast 2016-05-26

Engelsk översättning av diskretisering

  • discretization

Mer information om diskretisering

Vi har totalt två synonymer till diskretisering, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för diskretisering, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet diskretisering

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för ordet diskretisering i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av diskretisering

diskretisering synonym
andra ord för diskretisering
diskretisering betyder
exempel diskretisering
diskretisering förklaring
definition diskretisering
diskretisering i en mening
stavning diskretisering
diskretisering annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är diskretisering synonymt med både kvantisering och finfördelning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)