Synonymerna.se logotyp

Synonymer till den som får bära skulden

 

Synonymer till den som får bära skulden

idiomatiskt uttryck
syndabock

Mer information om den som får bära skulden

Vi har totalt en synonym till den som får bära skulden, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för den som får bära skulden inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad den som får bära skulden betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till den som får bära skulden. Exempelvis kan man söka efter andra ord för den som får bära skulden samt även hur man stavar till den som får bära skulden. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av den som får bära skulden eller en mer djupgående förklaring av den som får bära skulden egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till den som får bära skulden är att leta efter antonymer till den som får bära skulden, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om den som får bära skulden

  • Antal bokstäver: 20
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är syndabock synonymt med den som får bära skulden, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)