Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till deciton

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till deciton.


Vad betyder deciton

Deciton är en måttenhet för vikt som är relativt ovanlig i vardagligt tal, det är främst inom lant- och jordbruk som enheten används. Ett deciton är en tiondels ton, dvs. 1 dt = 1/10 ton = 100 kg.


Sett till sin synonym betyder deciton ungefär dt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till deciton. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet deciton kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2018-03-30


Exempelmeningar för deciton

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet deciton kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. När hon började tränade med en personlig tränare vägde hon strax över ett deciton, men efter bara några månader av hårt arbete hade vikten rasat till strax över 90 kg.
  2. Den genomsnittliga avkastningen per hektar, angavs i hektoliter druvmust i antal deciton producerade druvor per tidsperiod.
  3. Under 1930-talet hade priserna på spannmål sjunkit, höstvete kostade så lite som 13–14 kronor per deciton.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av deciton

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet deciton.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "deciton" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet deciton förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om deciton

Andra sätt att lära sig mer kring vad deciton betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för deciton samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av deciton för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till deciton, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om deciton

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för deciton i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dt synonymt med deciton, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.