Synonymerna.se logotyp

Synonymer till deciton

Synonymer till deciton

förkortning för
dt

Vad betyder deciton?

Deciton är en måttenhet för vikt som är relativt ovanlig i vardagligt tal, det är främst inom lant- och jordbruk som enheten används. Ett deciton är en tiondels ton, dvs. 1 dt = 1/10 ton = 100 kg.

Texten uppdaterades senast 2018-03-30

Engelsk översättning av deciton

  • quintal

Exempelmeningar för deciton

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet deciton kan användas.

  1. När hon började tränade med en personlig tränare vägde hon strax över ett deciton, men efter bara några månader av hårt arbete hade vikten rasat till strax över 90 kg.
  2. Den genomsnittliga avkastningen per hektar, angavs i hektoliter druvmust i antal deciton producerade druvor per tidsperiod.
  3. Under 1930-talet hade priserna på spannmål sjunkit, höstvete kostade så lite som 13–14 kronor per deciton.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för deciton

Sökvolymen för deciton är ca. 480 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 480 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om deciton

Vi har totalt en synonym till deciton, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för deciton, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda deciton i en mening.

Data om ordet deciton

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet deciton i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dt synonymt med deciton, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)