Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till decennium

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till decennium.


Vad betyder decennium

Sett till sina synonymer betyder decennium ungefär årtionde eller tioårsperiod, men är även synonymt med exempelvis "dekad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till decennium. Vår databas innehåller även sju böjningar av decennium, fem exempelmeningar på hur ordet decennium kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av decennium

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet decennium.


Exempelmeningar för decennium

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet decennium kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är 1963, året innan sommar-OS i Tokyo och ett decennium efter att hennes far omkommit till sjöss.  
 2. Utplaceringen av den markbaserade roboten är planerad sedan nästan ett decennium, berättar Westerlund.  
 3. De två vitvalssystrarna ”Lilla vita” och ”Lilla gråa” levde i ett akvarium i Kina i nära ett decennium.  
 4. Platsen där Nord- och Sydkorea under förra månaden träffades för första gången på mer än ett decennium.  
 5. Många av villorna i den delen av Djursholm är uppförda på 1890-talet och under 1900-talets första decennium.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av decennium

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet decennium.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "decennium" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet decennium förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om decennium

Andra sätt att lära sig mer kring vad decennium betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av decennium är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om decennium

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för decennium i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är decennium synonymt med både årtionde och tioårsperiod, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.