Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dagvill

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till dagvill.


Vad betyder dagvill

Att vara dagvill är när man är lite förvirrad över vilken dag det egentligen är. Vanlig felskrivning är dagvild.


Sett till sin synonym betyder dagvill ungefär veckovill, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dagvill. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet dagvill kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2018-10-13


Exempelmeningar för dagvill

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dagvill kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Ordet dagvill brukar användas för att uttrycka den känsla när man är lite snurrig kring vilken veckodag det är.
  2. Nej! Det heter dagvill, inte dagvild!
  3. Jag har bara varit ledig i en dag, men jag har ändå blivit alldeles dagvill och osäker på om det är måndag eller tisdag.
  4. Måste erkänna att jag känner mig väldigt dagvill just nu, är det onsdag idag?

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av dagvill

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet dagvill.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dagvill" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dagvill förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om dagvill

Andra sätt att lära sig mer kring vad dagvill betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för dagvill samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av dagvill för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till dagvill, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om dagvill

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för dagvill i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är veckovill synonymt med dagvill, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.