Synonymerna.se logotyp

Synonymer till dagvill

 

Synonymer till dagvill

ungefär
veckovill

Vad betyder dagvill?

Att vara dagvill är när man är lite förvirrad över vilken dag det egentligen är. Vanlig felskrivning är dagvild.

Texten uppdaterades senast 2018-10-13

Engelsk översättning av dagvill

 • every-day unconscious state

Exempelmeningar för dagvill

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dagvill kan användas.

 1. Ordet dagvill brukar användas för att uttrycka den känsla när man är lite snurrig kring vilken veckodag det är.
 2. Nej! Det heter dagvill, inte dagvild!
 3. Jag har bara varit ledig i en dag, men jag har ändå blivit alldeles dagvill och osäker på om det är måndag eller tisdag.
 4. Måste erkänna att jag känner mig väldigt dagvill just nu, är det onsdag idag?
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för dagvill

Sökvolymen för dagvill är ca. 390 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 390 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om dagvill

Vi har totalt en synonym till dagvill, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för dagvill, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda dagvill i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad dagvill betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till dagvill. Exempelvis kan man söka efter andra ord för dagvill samt även hur man stavar till dagvill. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av dagvill eller en mer djupgående förklaring av dagvill egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till dagvill är att leta efter antonymer till dagvill, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om dagvill

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för dagvill i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är veckovill synonymt med dagvill, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)