Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bundsförvant

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till bundsförvant.


Vad betyder bundsförvant

Sett till sina synonymer betyder bundsförvant ungefär allierad eller sammansvuren, men är även synonymt med exempelvis "samarbetspartner". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bundsförvant. Vår databas innehåller även sju böjningar av bundsförvant, fem exempelmeningar på hur ordet bundsförvant kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bundsförvant

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bundsförvant.


Exempelmeningar för bundsförvant

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bundsförvant kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den 22 juni 1941 anföll Tyskland sin tidigare bundsförvant Sovjetunionen och inledde Operation Barbarossa.  
 2. Han efterträds av sin forne bundsförvant, nationalisten Naftali Bennett, som tar över premiärministerposten.  
 3. Den 22 juni 1941 anföll Tyskland sin tidigare bundsförvant Sovjetunionen och inledde därmed Operation Barbarossa.  
 4. Fethullah Gülen är 75 år och var en gång nära bundsförvant med Erdogan, men för ett par år sedan skar det sig ordentligt.  
 5. Adeln, som hade försvagats av Kristian II:s handlingar, gjordes av Gustav I till bundsförvant och tjänare åt kungamakten.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bundsförvant

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet bundsförvant.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bundsförvant" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bundsförvant förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om bundsförvant

Andra sätt att lära sig mer kring vad bundsförvant betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bundsförvant är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bundsförvant

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för bundsförvant i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 26
 • Ordets poäng i Betapet: 27
 • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bundsförvant synonymt med både allierad och sammansvuren, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.