Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till Brunei

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till Brunei.


Vad betyder Brunei

Sett till sin synonym betyder Brunei ungefär Brunei Darussalam, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till Brunei. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet Brunei kan användas i en mening.


Exempelmeningar för Brunei

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet Brunei kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Även flera kändisar har gett sig in i debatten och uppmanat till att sätta ekonomisk press på Brunei.  
 2. Detta säger Wallström till SVT Nyheter efter att Brunei idag infört nya strikta religiösa lagar i landet.  
 3. Detta kommer också att tillämpas för de här brotten, sa sultanen av Brunei, Hassanal Bolkiah i ett tal går.  
 4. EU har också reagerat mot den nya lagstiftningen i Brunei och kräver att landet respekterar mänskliga rättigheter.  
 5. Det lilla sultanatet Brunei, som ligger inklämt mellan två malaysiska delstater på ön Borneo, har länge haft sharialagar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till Brunei

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar Brunei.


Mer information om Brunei

Andra sätt att lära sig mer kring vad brunei betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av brunei är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om Brunei

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för Brunei i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är Brunei Darussalam synonymt med Brunei, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.