Synonymerna.se logotyp

Synonymer till borttagen

 

Synonymer till borttagen

Antonymer (motsatsord) till borttagen

 • tillagd

Engelsk översättning av borttagen

 • removed, ablated

Exempelmeningar för borttagen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet borttagen kan användas.

 1. Artikeln är numer borttagen från sajten och man har bett om ursäkt till Trump.
 2. Den tweet som blev viral är tyvärr borttagen idag, men det finns många skärmdumpar som kan påvisa dess existens.
 3. Även om fläcken inte hade blivit helt borttagen kan man ändå räkna tröjan som ganska ren.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om borttagen

Vi har totalt fem synonymer till borttagen, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för borttagen, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda borttagen i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad borttagen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till borttagen. Exempelvis kan man söka efter andra ord för borttagen samt även hur man stavar till borttagen. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av borttagen eller en mer djupgående förklaring av borttagen egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till borttagen är att leta efter antonymer till borttagen, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om borttagen

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för borttagen i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till borttagen

Ord som innehåller eller liknar borttagen: borttaga, borttagande, borttagas, borttaget, borttagna, hårborttagning


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är borttagen synonymt med både avlägsnad och slopad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är tillagd en antonym till borttagen.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)