Synonymerna.se logotyp

Synonymer till blot

 

Synonymer till blot

Vad betyder blot?

Blot var en hednisk offerritual i Norden, vanligen avlivades djur men även ibland människor. Ritualerna ägde oftast runt i heliga lunder, Gamla Uppsala var den finaste blotplatsen där det förekom stora offerfester.

Texten uppdaterades senast 2016-03-30

Engelsk översättning av blot

  • sacrifice

Närmeord till blot

Ord som innehåller eller liknar blot: blöt, blöta, blötdjur, blötlägga, blott, blött, blotta, blottad

Sökvolym på internet för blot

Sökvolymen för blot är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är blöt

Mer information om blot

Vi har totalt en synonym till blot, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för blot, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet blot

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet blot i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är offer synonymt med blot, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)